Gevulde paprika met tofu

DSC_0013

Dit verrassend makkelijke recept maakte ik laatst toen ik nog wat paprika en tofu had liggen maar even geen zin had in een wokgerecht (wat ik vaak met tofu doe). Deze gevulde paprika’s met tofu waren echt verrassend goed! Een lekkere en gezonde, veganistische FODMAP arme maaltijd binnen no time op tafel.

Serveer de gevulde paprika met tofu met zilvervliesrijst voor een FODMAP arm diner, maar ze zijn ook erg lekker als bijgerecht. Wil je dit gerecht als snack of hapje serveren? Gebruik dan mini-paprika’s!

Garneer eventueel met een schijfje limoen, wat geroosterd sesamzaad en/of gehakte verse koriander.

Ingrediënten voor 4 personen

 • 400 g tofu
 • klein bosje verse koriander, grof gehakt
 • 3 el sesamolie
 • 1/2 tl komijn
 • 1 tl korianderpoeder
 • 1 tl paprikapoeder
 • snufje zout of een klein scheutje worchestersaus of ketjap
 • optioneel: 1/4 chilipeper, fijngehakt of 1 tl sambal
 • 4 paprika’s

Bereiden

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verkruimel de tofu met je handen en meng met alle kruiden en specerijen.
 2. Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika’s met het tofumengsel en leg in een (eventueel ingevette) ovenschaal. Bak de gevulde paprika met tofu in ca. 25 minuten gaar.